logo nhbm jpg 128x108 RGB

Dirigent

serge 50p 307x422  1Sergé Latychev is in 1957 te Moskou geboren.
Hij kreeg reeds op zijn vijfde privé accordeonles. Drie jaar later begon hij met een trompetstudie.
Sergé Latychev begon zijn opleiding aan de muziekschool (van 1967 tot 1972) om zijn vaardigheden op accordeon, piano en trompet te vergroten.
Daarna bezocht hij het Schnittke conservatorium (1972 - 1976) en tenslotte het beroemde Gnessin muziekinstituut (tegenwoordig Academie). Daar ging hij zich bekwamen in orkest- en koordirectie.
In 1982 rondde hij zijn studies af.

Van de Gnessin muziekacademie kreeg hij het verzoek om als concertmeester te gaan werken. Hij greep deze kans met beide handen aan en werkte gedurende deze periode (1982 - 1986) onder andere samen met de beroemde zangpedagogen Nina Mesjko en Ljoedmila Sjamina.
De periode in Rusland sloot hij af als docent aan het Staats Instituut voor Cultuur in Moskou en met het dirigentschap van het Orenburg Staats Kozakkenkoor.

Begin jaren negentig kwam Sergé Latychev naar Nederland en nam hij de directie van een aantal koren en muziekgezelschappen op zich.
Van zijn hand verschenen vele publicaties over Russische koormuziek en een groot aantal bewerkingen voor mannen- en gemengde koren.

Sinds september 1997 is Sergé dirigent bij het Noord Hollands Byzantijns Mannenkoor. Hij besteedt vooral aandacht aan de muzikaliteit en aan het perfectioneren van de zangtechniek. Hij beschikt bovendien over een uitgebreid netwerk, waardoor hij geregeld de hand weet te leggen op bijzondere composities en bewerkingen van liederen. Door zijn bemiddeling komt het koor regelmatig in contact met diverse andere koren, iets wat veelvuldig resulteert in gezamenlijke optredens.

Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij koordirecties gevoerd over:
- Het Donkozakkenkoor Nederland te Den Haag.
- Het Russisch Oekraïnse ensemble Kalinka te Rotterdam.
- Het Lemster Kozakkenkoor.
- Het projectkoor Kapella Slava Cultura.
- Het projectkoor Hermitage (gemengd koor) te Zaandam.
- Het accordeonensemble Alphen Opus2 te Alphen aan de Rijn.
- Het gemengd koor Bjerjozka te Alkmaar.
- Het gemengd koor Indrik te Hoorn.

Website_Design_NetObjects_Fusion